IOM osallistuu Maailma kylässä festivaalille 2017

Tänä vuonna IOM:n Suomen maatoimisto osallistuu vuosittaiseen Maailma Kylässä –festivaaliin Helsingissä yhdessä YK:n kehitysohjelman UNDP:n kanssa 27-28 toukokuuta. Tulemme olemaan Rautatientorilla, Open Finland -teltassa.

Tämä on ensimmäinen vuosi kun IOM on osa YK:ta - vuoden 2016 syyskuusta alkaen olemme YK:n siirtolaisuusjärjestö. Teemana tänä vuonna on Agenda 2030 ja uudet kestävän kehityksen tavoitteet. Uudet tavoitteet ovat jatkoa menestyneille Vuosituhattavoitteille.

Agenda 2030 on erittäin laaja ja kunnianhimoinen, mutta meidän fokuksena on 17 kestävän kehityksen tavoitetta – ja niiden yhteydet siirtolaisuuteen. Siirtolaisuus onkin nyt ensimmäistä kertaa osa maailmanlaajuista kehityskehystä.

Siirtolaisuus ja kehitys liittyvät tiiviisti yhteen ja hyvin hoidetulla siirtolaisuudella on iso rooli kestävässä kehityksessä ja antaa sille suuren lisäpanoksen.

Tule tervehtimään ja tutustumaan IOM:n työhön, Agenda 2030:een ja siirtolaisuuteen! Samalla voit osallitua festivaalikilpailuumme.

 

Lisätietoja Agenda 2030:sta:

(ulkopuolisten tahojen sivujen kannanotot ovat heidän omiaan, eikä IOM välttämättä allekirjoita niitä kokonaisuudessaan)

Suomen Ulkoministeriön Agenda 2030-sivut:

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=327268&nodeid=49313&contentlan=1&culture=fi-FI

YK-liiton sivut kestävän kehityksen tavoitteista:

http://www.ykliitto.fi/yk70v/yk/kehitys/post-2015

Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen Kepan sivut:

https://www.kepa.fi/vaikuttamistyo/agenda-2030

Kestävä kehitys-sivut:

http://kestavakehitys.fi/agenda-2030