Award to Finnish film at IOM's Plural+ -competition

Tags: 
Plural+, Film Competition, Migrants, Refugees, Mothers, Reflections

A film by Finnish duo Saara Miira Kokkonen and Heta Laiho will be given an award at the Plural+ -film competition, which is organized by IOM and UNAOC (United Nations Alliance of Civilizations). The ceremony will be held in New York on Friday evening November 10th. The competition is for children and youth and the themes are migration, diversity, social inclusion, and the prevention of xenophobia.

The short film "Reflections" is a documentary story on the lives of six migrant mothers in Finland. It was awarded the “PLURAL+ GLOBAL kids for kids Award 2017”, by the Media Education Center in Belgrad.

 

Suomalaismenestystä IOM:n elokuvakilpailussa

Saara Miira Kokkonen ja Heta Laiho palkitaan perjantaina 10. marraskuuta IOM:n ja UNAOC:in  yhteisessä Plural + -elokuvakilpailussa. Lapsille ja nuorille suunnatun kilpailun teemana on siirtolaisuus, monimuotoisuus, osallisuus ja muukalaisvihan torjuminen. UNAOC on United Nations Alliance of Civilizations, YK:n sivilisaatioiden allianssin.

25- vuotiaan Saara Miira Kokkosen ja 24-vuotiaan Heta Laihon lyhytelokuva ”Reflections” on dokumentaarinen kertomus kuuden siirtolaisäidin elämästä Suomessa.

Se sai palkinnon nimeltä “PLURAL+ GLOBAL kids for kids Award 2017”, jonka jakaa Media Education Center Belgradissa.

”Palkinto tuntuu oikein hyvältä. Oli yllättävää että pärjättiin, löysimme kilpailun ihan säkältä”, kertoo Saara-Miira Kokkonen Skypen kautta Belgian Antwerpenistä, jossa hän on opiskeluvaihdossa.

Opiskelutyönä tehdyn elokuvan teeman journalismiopiskelijat valitsivat, koska he halusivat tuoda turvapaikanhakijoiden todellisuuden näkyviin.

”Aihe on ollut pinnalla pitkään, mutta ei puhuta ihmisistä vaan numeroista ja massasta. Halusimme tarinoiden kautta tuoda ymmärrystä ihmisten kohtaloista suomalaisille. Äidit ovat hyvin harvoin esillä, kuten myös ne isot syyt, jotka ovat takana kun äidit lähtevät lasten kanssa pakoon”, Kokkonen kertoo.

He saivat vastaanottokeskuksista apua löytää haastateltavia, mutta ensin halukkaita ei meinannut löytyä. Naisia haastateltiin yksitellen, koska heidän tarinansa olivat niin raskaita, etteivät niiden jakaminen ollut helppoa.

”Pari naisista sanoi että tämä oli heille tärkeää. He saivat purkaa tunteitaan haastavasta turvapaikkaprosessista ja kertoa kokemastaan.”

Elokuvassa kaikkien äitien kertomuksista on tehty yksi tarina, jotta ketään ei pystyisi tunnistamaan. Ensimmäisen katselukerran jälkeen äidit halusivat tehdä pieniä muutoksia, mutta muuten he olivat tyytyväisiä.

Plural+ -kilpailun palkinnot jaettiin torstai-iltana paikallista aikaa New Yorkissa.

Reflections-elokuva:

Muut voittajat:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLubrEgFfc7LLKlYkxT7vKikJIIJxVWeME