IOM tekee avustustyötä maailman suurimmalla pakolaisleirillä

Tags: 
IOM Bangladesh, Bangladesh, Cox's Bazar, Rohingyat

17.12.2019 Helsinki

IOM Bangladesh Chief of Mission Giorgi Gigauri

Bangladeshin Cox’s Bazarin kaupungissa on lähes miljoona rohingya-väestöön kuuluvaa pakolaista. Kyseessä on maailman suurin pakolaiskriisi. Rohingyat pakenivat Myanmarista heihin kohdistuvan väkivallan takia.

IOM:n Bangladeshin-toimiston johtaja George Gigauri vieraili IOM:n Suomen-toimistolla kertomassa järjestömme työstä Bangladeshissa ja Bangladeshin pakolaiskriisistä.

IOM johtaa yhdessä YK:n pakolaisjärjestön (UNHCR) kanssa pakolaisten avustustyötä Cox’s Bazarissa. IOM:n tekemään humanitaariseen työhön kuuluvat vesi-, sanitaatio- ja hygieniapalveluiden tuottaminen, mielenterveystuen ja psykososiaalisen tuen tarjoaminen sekä viestintä yhteisöjen välillä. IOM:n lääkärit ja sairaanhoitajat tarjoavat pakolaisille terveystarkastuksia. Leirillä leviävät erityisesti hengitystieinfektiot ja ripulitaudit.

Majoitustiimimme auttaa pakolaisia rakentamaan itselleen kestävämpiä ja turvallisempia majoituksia. Lisäksi teemme mm. lastensuojelutyötä sekä parisuhdeväkivaltaa ja ihmiskauppaa ehkäisevää työtä.

IOM osallistuu myös maahanmuutto- ja rajavalvontaan, tukee Bangladeshin viranomaisten maahanmuuton hallintaa, järjestää siirtolaisten uudelleensijoituksia ja tarjoaa vapaaehtoista paluuta ja tukea uudelleen kotoutumiseen.

IOM Bangladeshin kuukausittaisia tilannekatsauksia Cox’s Bazarista voit lukea täältä.

 

TAUSTAA

Rohingya-väestön Myanmarissa kokeman syrjinnän ja väkivallan seurauksena monet rohingyat ovat paenneet rajan toiselle puolelle Bangladeshiin. Pakolaisia saapui Bangladeshiin erityisen paljon vuonna 2017, kun yli 700 000 henkilöä saapui Cox’s Bazarin kaupunkiin muutamassa kuukaudessa, ja rohingya-väestön kokonaismäärä saavutti 925 000. Suurin osa rohingya-väestöstä on yhä kansainvälisen yhteisön tarjoaman tuen varassa. Cox’s Bazarin pakolaisleiri on maailman suurin.