Faktatietoa globaalista siirtolaisuudesta ja muuttoliikkeestä

Tags: 
World Migration Report, Siirtolaisuus, muuttoliike

3.2.2020

Siirtolaisuus ja muuttoliike ovat yksi aikamme ajankohtaisimmista aiheista. Yksi IOM:n tehtävistä on jakaa tutkimuksiin perustuvaa faktatietoa sekä lisätä tietoa ja ymmärrystä globaalista siirtolaisuudesta ja muuttoliikkeestä. Tämän tehtävän täyttämiseksi IOM on julkaissut raportin nimeltä World Migration Report 2020.

Raportin ensimmäinen osa sisältää lukuja ja faktoja siirtolaisuudesta. Toisessa osassa tutkijat kertovat ajankohtaisista muuttoliikkeeseen liittyvistä teemoista, kuten siirtolaisten osallistumisesta yhteiskuntaan sekä ilmastonmuutoksen ja muuttoliikkeen yhteydestä.

Siirtolaisuus ja muuttoliike ovat monimutkaisia ja moniulotteisia asioita. World Migration Report auttaa ymmärtämään niitä. Se toimii lähdeteoksena ja tietopankkina niille, jotka työskentelevät muuttoliikkeen parissa, opiskelevat aihetta tai tekevät siihen liittyvää tutkimusta. Sähköinen versio raportista on vapaasti ladattavissa.

 

IOM julkaisi ensimmäisen World Migration Reportin jo vuonna 2000, ja siitä on tullut järjestömme lippulaivajulkaisu. Uusi raportti julkaistaan joka toinen vuosi, ja 2020-julkaisu on jo kymmenes sarjassaan.

Katso IOM:n pääjohtajan esitys World Migration Reportista tästä.

Lataa World Migration Report 2020:n tästä.

 

Poimintoja raportista:

- 3,5 % maailman väestöstä oli kansainvälisiä siirtolaisia vuonna 2019

- Suurin osa kansainvälisistä siirtolaisista oli lähtöisin Intiasta vuonna 2019.

- Vuonna 2018 eniten rahaa lähetettiin Intiaan, toisiksi eniten Meksikoon ja kolmanneksi eniten Kiinaan.