Ihmiskaupan vastaisen työn kesäkoulu Helsingissä 6.-7.6.2019

Tags: 
Ihmiskauppa, HOIKU; siirtolaisuus; ihmiskauppa; terveys

Koulutus uusille ihmiskaupan vastaisen työn kouluttajille sosiaali- ja terveysalalla kesäkuussa 2019 Helsingissä

Helsinki, 16.4.2019 

Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö (IOM) järjestää kaksipäiväisen kesäkoulun ihmiskaupan vastaisesta kouluttamisesta kiinnostuneille sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksille, organisaatioille ja järjestöille 6.-7.6.2019 Helsingissä. 

Koulutus järjestetään osana Sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoituskeskuksen (STEA) rahoittamaa hanketta Ihmiskaupan uhrin terveys ja hyvinvointi (HOIKU).

Koulutukseen osallistuvat organisaatiot saavat tukea ja ohjausta oman ihmiskaupan vastaisen koulutuksensa suunnitteluun ja sparrausta alan asiantuntijoilta. Koulutus on maksuton, mutta organisaation tulee vastata kesäkouluun osallistuvien matka-, majoitus- ja päivärahakuluista.

Osallistumisen edellytys on sitoutuminen vähintään 1-2 ihmiskaupan vastaisen koulutuksen järjestämiseen kesäkoulun jälkeen organisaation oman aikataulun mukaisesti. 

On suositeltavaa, että organisaatiosta valitaan 2-3 henkilöä osallistumaan koulutukseen, jotta osaamisen pysyvyys ja leviäminen voidaan parhaiten varmistaa. Kesäkouluun kuuluu ennakkotehtävä, joka sisältää ihmiskauppa-aiheen itsenäistä opiskelua ja oman organisaation kouluksessa käytettävän suunnitelman ja esityksien valmistelua. Osallistujat esittävät koulutuspäivässä Helsingissä etukäteen sovitun osan suunnittelemastaan koulutuksesta ja saavat siihen ryhmäpalautetta ja asiantuntijoiden neuvoja. Koulutuksessa korostetaan osallistavien menetelmien käyttöä. 

Kesäkoulupäivän jälkeen osallistujat viimeistelevät koulutusmateriaalinsa valmiiksi organisaationsa käyttöön. Koulutus on osallistujille myös hyvä mahdollisuus verkostoitua ihmiskaupan vastaistella kentällä toimivien asiantuntijoiden ja järjestöjen kanssa. 

Aika: 6.-7.6.2019
Paikka: ARCADA AMK, Jan-Magnus Janssonin aukio 1, 00560 Helsinki

Ilmoittautumiset tästä linkistä 20.5.2019 mennessä. 

Kesäkoulun ohjelman, ennakkotehtävän ja vertaisarviointilomakkeen löydät kesäkoulusivulta.

 

Lisätietoja: 
Jaana Sipilä 
jsipila@iom.int, 050 4140803 tai 
Miila Nieminen mnieminen@iom.int 050 4479423