Tietoa työnhausta turvapaikanhakijoille

Tags: 
Turvapaikanhakijat, työelämä

29.11.2019 Helsinki

Töitä etsimässä? -esitteestä on nyt julkaistu päivitetty turvapaikanhakijoille suunnattu versio viidellä eri kielellä. Esite tarjoaa turvapaikanhakijoille perustietoa suomalaisesta työelämästä ja vinkkejä työnhakuun.

IOM:n Suomen-toimisto on julkaissut päivitetyn Töitä etsimässä? -esitteen turvapaikanhakijoiden työllistymisen tueksi. Se tarjoaa turvapaikanhakijoille tukea työnhakuun ja ensiaskeliin suomalaisessa työelämässä. Esitteeseen on koottu selkeällä kielellä tietoa työnhausta ja suomalaisesta työkulttuurista. Se on suunnattu niille turvapaikanhakijoille, joiden turvapaikanhakuprosessi on meneillään.

Työllistyminen on monien turvapaikanhakijana Suomeen saapuneiden tavoite. Suomessa eläminen ja työnhaku edellyttävät tietoa paikallisista työmarkkinoista, säännöistä ja toimintatavoista. On tärkeää, että turvapaikanhakijat saavat tietoa omalla äidinkielellään. Esite on saatavissa tällä hetkellä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, arabiaksi ja ranskaksi. Lataa ja tulosta se haluamallasi kielellä täältä.

Esitteet ovat vapaasti käytettävissä. Turvapaikanhakijoiden ohella niitä voi hyödyntää asiakastyössä eri sektoreilla. Vinkkaa kollegoillesi!

Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta migri.fi saa lisää tietoa turvapaikanhakijoiden työnteko-oikeudesta Suomessa ja työnantajan velvollisuuksista. Oikea tieto ennaltaehkäisee työperäistä hyväksikäyttöä ja sääntöjen vastaista työntekoa.